*Ένα λεπτό μόνο ζωής , δεν αγοράζεται με δις"


Bistecca : Eat...drink & some Fun

2014-01-26 00:38

Bistecca : Eat...drink...& have some fun!!!


 
Bistecca :  Eat...drink...& have some fun!!!
 

 

Από τον Πάνο Λάκατζη

Ο Βασίλης Μάρκου είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της Bistecca. Η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη του Βασίλη για το καλό & ποιοτικό φαγητό και έτσι θέλησε να φτιάξει ένα εστιατόριο με γεύσεις και πιάτα που δύσκολα συναντάς σε αντίστοιχους χώρους. Στόχος του είναι να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν, ακόμα και μέσα στη κρίση, νόστιμο και πάνω απ' όλα οικονομικό φαγητό με γνώμονα την απόλυτη συνάρτηση ποιότητας και γεύσης.

Έφτιαξε λοιπόν ένα ευφάνταστο Italian-American fusion menu με πιάτα που ξεκινούν από 6,00 ευρώ.bisteca1


Σε αυτό συνέβαλε δραστικά και η Ήρα Μάρκου δίνοντας ιδέες τόσο στο δημιουργικό menu όσο και στη διακόσμηση του χώρου που είναι μοντέρνα, άνετη και φιλική με διάθεση «παρείστικη» έτσι ώστε όλοι να νιώθουν σαν το σπίτι τους...
Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η Bistecca στα Μελίσσια.

Όί ύΌ            2Εκτός από το ποιοτικό φαγητό η δημιουργική ομάδα της Bistecca θέλοντας να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη ενημέρωσε την λίστα της με εκκεντρικά και μοντέρναcocktails και την κάβα της με τις ετικέτες κρασιών των Αμπελώνων Μάρκου, μιας και ο ιδιοκτήτης της Bistecca ανήκει σε οικογένεια οινοπαραγωγών.

burger

Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να επιλέγουμε ανάμεσα στις ετικέτες των Αμπελώνων Μάρκου τα εξαιρετικά κρασιά της premium συλλογής "wine expressions" ή της καινούριας οινικής σειράς που αποτελείτε καθαρά από Ελληνικές ποικιλίες, που δημιουργήθηκαν από την τέταρτη και νεότερη γενιά.

Συνταγή Τάρτα με Κολοκύθα και Καπνιστή πανσέτα

Υλικά για γέμιση

  • 1/2 Κολοκύθα
  • 300 gr Καπνιστή πανσέτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια Φρέσκα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • 10 gr pesto βασιλικού
  • 50 gr pesto Τομάτας
  • 2 αυγά 100 gr παρμεζάνα
  • 100 gr regato
  • 60 gr κρέμα γάλακτος
  • Υλικά για ζύμη
  • 250 gr βούτυρο
  • 625gr αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 Κουταλάκι της σούπας λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και τo Τοποθετούμε σε μπασίνα μαζί με το αλεύρι, καθώς προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ζυμώνουμε και αϕήνουμε 30' τη ζύμη να ξεκουραστεί.


Για την γέμιση
Kόβουμε τα υλικά μικρό καρεδάκι. Βάζουμε μία κατσαρόλα με λάδι στο μάτι να καίει και προσθέτουμε τα υλικά ξεκινώντας με την κολοκύθα , έπειτα την καπνιστή πανσέτα, το ξερό και τα ϕρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, το pesto βασιλικού και της τομάτας, Τα αυγά, τα τυριά μας και την κρέμα. Ανακατέβουμε και σβήναμε με λευκό κρασί.Τα αφήναμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα για να Πάρει βράση Και στο τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε έως ότου "έρθει" σε θερμοκρασία δωματίου.


"Το πάντρεμα"
Απλώνουμε την τάρτα σε ταψί Και ψήνουμε για 15' στους 180οC. Έπειτα βάζουμε την γέμιση και ξαναγίνουμε για 15' στους 180ο C.


Καλή σας απόλαυση!Όί ύΌ     2

 

Wine List

Wine expressions Trebbiano
Wine expressions Cabernet Sauvignon Blancde noir

Wine expressions Merlot
Wine expressions Euphoria
Αμπελώνες Μάρκου Μαλαγουζιά
Αμπελώνες Μάρκου Σαββατιανό

Αμπελώνες Μάρκου Σαββατιανό Ζύμωση σε Βαρέλι
Αμπελώνες Μάρκου Αγιοργήτικο
Ροδαυγή Λευκό
Ροδαυγή Κόκκινο

 

Ώρες λειτουργίας:
Τρι - Παρ: 6:00 μ.μ. - 1:00 π.μ.
Σαβ - Κυρ: 1:00 μ.μ. - 1:00 π.μ.
Από 23/12 έως και 06/01 το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό Δευτ-Κυρ: 1:00 μ.μ. – 1:00 π.μ.

 

Bistecca:
Παν. Τσαλδαρη 27 Μελίσσια
Tηλ. Κρατήσεων: 210 6096055

 
 
 

—————

Πίσω